Plavecký klub Slavia VŠ Plzeň zmodernizuje startovní bloky. Využije dotací

15. duben 2021 07:10, aktualizováno

Více než tři a půl milionu korun rozdělí město Plzeň mezi tři sportovní kluby. Jedním z nich je Plavecký klub Slavia VŠ Plzeň.

Dotaci od města Plzně ve výši 630 tisíc korun využije plavecký klub Slavia VŠ Plzeň spolu s dotací, o kterou by chtěl zažádat Národní sportovní agenturu, na nákup a osazení nových startovních bloků, které svými parametry vyhovují nejnovějším standardům světové plavecké federace. „Díky moderní konstrukci s větší odrazovou plochou a protiskluzovým povrchem výrazně zvýší bezpečnost všech uživatelů bazénu Slovany,“ vysvětlil předseda Plaveckého klubu Slavia VŠ Plzeň Tomáš Kotora.

Řadu let prochází postupnou modernizací celý areál v Plzni na Slovanech. Nyní probíhají dokončovací práce dosud schválené modernizace. Z bývalé dámské šatny vzniká multifunkční propojovací tunel k novému dětskému bazénu, kde bude také vjezd pro IZS. Vybudovaná je i kompletně nová plavčíkárna včetně místnosti pro poskytování první pomoci, velká kočárkárna, dětská aklimatizační herna, zázemí pro plaveckou školu, dvě parní komory a mnoho dalšího.

Slavia chce v budoucnu i saunový svět

„S městem Plzní připravujeme projekt na využití i bývalých pánských šaten, které jsou suterénu, kde by se nám líbilo vybudovat velký saunový svět,“ sdělil Tomáš Kotora. Momentálně má již klub připravenou projektovou dokumentaci k tomuto plánu.

I bazén v Plzni na Slovanech musí být kvůli koronavirové pandemii zavřený. Na konci minulého týdne naznačoval nový ministr zdravotnictví, že určitý omezený trénink bude možný. Bazén se tedy k případnému otevření připravoval a chystal plány v jakých tréninkových skupinách by se v bazénu mohlo začít sportovat. Bohužel bylo nakonec vše jinak.

Pokud dojde k rozvolnění, počítá bazén s tím, že se první budou moci otevřít venkovní sportoviště. Příští týden tedy začne klub připravovat venkovní bazén na otevření. Potřebuje na to však alespoň 14 dní. Je nutné vypustit vodu, opravit dlaždičky, vydezinfikovat, nahřát, zpět napustit a v neposlední řadě připravit turnikety k tomu, aby mohli být návštěvníci do areálu pouštěni.

Dotaci od města získají i další sportoviště

Nejvyšší částku, 2 miliony korun, získá díky rozhodnutí plzeňských zastupitelů fotbalová Viktoria Plzeň. Ta i díky téhle pomoci vylepší tréninkový areál v Luční ulici. Házenkáři z Plzně - Újezda zase využijí individuální dotaci 1 milion korun na dofinancování rekonstrukce antukového hřiště.

autoři: Veronika Krátká , Iva Štěpánková | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio