Petr Vacek: Do Ypsilonky mě angažovali, protože jsem byl divnej

Zábavnou talk show jsme natáčeli ve velkém sále KKC Přeštice. Antonín Procházka hostil Danielu Šinkorovou a Petra Vacka.

Petr Vacek studoval gymnázium se zaměřením na biologii a chemii, ale po maturitě šel na DAMU. „Tehdejší spolužáci jsou dneska šéfové nemocničních klinik, profesoři a docenti. Moje cesta k herectví byla totální pomatení,“ svěřuje se Petr. A cesta do Ypsilonky byla také zvláštní. „Sháněli mladého kluka, to jsem tenkrát byl. Neměl jsem za sebou vůbec nic, ale seděl jsem u Jana Schmida v kanceláři a mluvil a mluvil. A Schmid mi řekl - já vůbec nevím, jestli umíte hrát, ale jste tak divnej, že vás beru."

Daniela Šinkorová hrála ve vůbec prvním muzikálu, který v Praze Antonín Procházka režíroval. Jmenuje se Miluji tě, ale. „Pořád to hrajeme a hádáme se, kolik už je to let,“ říká Daniela.

Danielina maminka hrála v loutkovém divadle v Nitře a Daniela se s ní učila texty, písničky, vodila loutky, chodila s ní do divadla i do zákulisí a moc se jí to líbilo. Možná tady byl položen zárodek jejího budoucího směřování. Dělala všechno, co šlo – tanec, gymnastiku, flétnu i bicí. Konzervatoř studovala v Bratislavě a myslela si, že na Slovensku zůstane. Kamarádka Alena Antalová Danielu přitáhla za dalším studiem do Brna a ještě ani to nebyla konečná. „Po bolavém rozchodu jsem odešla do Prahy, uspěla v konkurzu do muzikálu Dracula a od té doby jsem v hlavním městě,“ popsala Daniela.

2. díl pořadu si ve vysílání Českého rozhlasu Plzeň poslechněte v neděli 11. prosince 2022 od 11 hodin.

autoři: Antonín Procházka , iko
Spustit audio