Pěstouni z celého kraje můžou využívat nový sklad s oblečením v Sokolově

29. květen 2023 09:15

Pěstouni z celého Karlovarského kraje můžou využívat nový sklad, který pro ně vznikl v Křižíkově ulici v Sokolově. Dobrovolníci tam zdarma nabízí použité oblečení pro děti nebo třeba dětské autosedačky.

Trička, mikiny, boty ale i další potřebné věci, jako jsou knížky nebo dětské autosedačky. To všechno teď od lidí shromažďují dobrovolníci v Sokolově, kteří se tam v opuštěné městské budově rozhodli provozovat Skládek pro pěstouny. Využít ho nově může kdokoliv z Karlovarského kraje.

Alexandra Skočilová

Pokud máte doma po dětech něco, co už neunosí, můžete to přinést právě tam. Pěstouni uvítají také například hračky, dětský nábytek nebo kočárky. „Spočívá to v darech. Cokoliv mají lidé doma navíc, tak když chtějí darovat, tak nás kontaktují a po domluvě to můžou přivézt. My to budeme dávat dál,“ říká jedna z provozovatelek Alexandra Skočilová.

Služba vznikla za podpory města. „Pěstounky nebo pěstouni mají prostory k užívání zdarma, to všechno jde za městem. Jsou skvělí, protože sami tady budou pracovat bez nároku na odměnu,“ uvedla místostarostka Sokolova Renata Oulehlová z hnutí ANO.

Skládek pro pěstouny bude mít otevřeno každé úterý dopoledne i odpoledne. Bude ale k dispozici i po domluvě na zavolání nebo po kontaktu na facebookových stránkách.

autoři: Dominik Hron , nkr
Spustit audio