Pernink: Musel zavřít hospodu, tak začal vařit zabijačkové speciality

7. květen 2021 17:30

Od loňského roku nemůže pan René Lána z Perninku provozovat restauraci. Místo toho začal nabízet zabijačkové výrobky. A daří se mu! S pronajatým autem objíždí farmářské trhy. V budoucnu možná navýší i počet zaměstnanců.                

Poprvé musel René Lána zavřít svou restauraci Plzeňka v Perninku na Karlovarsku loni na jaře. A v říjnu znova. Místo čekání na konec vládních opatření se rozhodl zkusit něco jiné a začali v restauraci připravovat zabijačkové speciality. Do chladicích boxů tak místo nápojů, dává tlačenky, jitrnice nebo jelita. Prodává je nejen z okénka restaurace, ale jezdí s nimi i na farmářské trhy.

„Chtěli jsme to zkusit. Někdy v prosinci mezi svátky jsme si usmysleli dělat zabijačkovou výrobu, což v restauracích nebývá neobvyklé. Nejdřív jsme si pozvali řezníka a mělo to ohlas. Načež jsme řezníka pozvali ještě jednou a po třech čtyřech dnech znovu vyprodáno. Pak už jsme to dělali bez řezníka sami. Učili jsme se to, a ne každý výrobek se zpočátku povedl. Začali jsme to dodávat a dnes se možná rýsuje to, že až otevřeme, budeme mít živnosti dvě,“ popsal Lána.

Více v reportáži:

autoři: Andrea Strohmaierová , nkr | zdroje: Český rozhlas Karlovy Vary , ČTK
Spustit audio