Pernink: Musel zavřít hospodu, tak začal vařit zabijačkové speciality
Od loňského roku nemůže pan René Lána z Perninku provozovat restauraci. Místo toho začal nabízet zabijačkové výrobky. A daří se mu! S pronajatým autem objíždí farmářské trhy. V budoucnu možná navýší i počet zaměstnanců.
Poprvé musel René Lána zavřít svou restauraci Plzeňka v Perninku na Karlovarsku loni na jaře. A v říjnu znova. Místo čekání na konec vládních opatření se rozhodl zkusit něco jiné a začali v restauraci připravovat zabijačkové speciality. Do chladicích boxů tak místo nápojů, dává tlačenky, jitrnice nebo jelita. Prodává je nejen z okénka restaurace, ale jezdí s nimi i na farmářské trhy.
„Chtěli jsme to zkusit. Někdy v prosinci mezi svátky jsme si usmysleli dělat zabijačkovou výrobu, což v restauracích nebývá neobvyklé. Nejdřív jsme si pozvali řezníka a mělo to ohlas. Načež jsme řezníka pozvali ještě jednou a po třech čtyřech dnech znovu vyprodáno. Pak už jsme to dělali bez řezníka sami. Učili jsme se to, a ne každý výrobek se zpočátku povedl. Začali jsme to dodávat a dnes se možná rýsuje to, že až otevřeme, budeme mít živnosti dvě,“ popsal Lána.
Více v reportáži:
Nejnovější zprávy
Zprávy z iROZHLAS.cz
-
Vládě Roberta Fica jde o ovládnutí veřejnoprávních médií. Změny v zákoně jsou kosmetické, říká Černý
-
Soud zrušil rozsudek exproducenta Weinsteina za sexuální delikty. Při procesu nastaly ‚závažné chyby‘
-
Putin jako náborář. V Estonsku roste zájem o obrannou ligu, co má i kyberjednotku
-
Ekonom: Ceny nemovitostí stagnují, brzy se ale znovu zvýší. Vlastnictví tak bude méně dostupné