Perníčky od Mirky

Recept Miroslavy Kolebabové – konzultantky zdravé výživy a poruch páteře

Suroviny:

40g medu
100g přírodního třtinového nebo ovocného cukru
50g másla
70g bílé mouky
70g žitné celozrnné mouky
1 vejce
2 lžíce mléka
1/2 lžičky hřebíčku
1 lžička skořice
citronová kůra
1/2 balíčku prášku do pečiva
70g neloupaných sekaných mandlí


Postup:


Máslo utřeme s cukrem a medem do pěny, vmícháme vejce, mléko, koření, mandle, citrónovou kůru a nakonec mouku. Zpracujeme do těsta, které necháme odpočinout do druhého dne (nejlépe v lednici). Pak vyválíme plát na prst silný a vykrajujeme různé tvary. Pečeme v předehřáté troubě. Vychladlé perníčky zdobíme bílkovou polevou nebo zavařeninou z ostružin nebo višní.

autor: posluchač

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.