Pendolino by mělo od září jezdit až do Karlových Varů

Rychlovlak pendolino by mohl od začátku září jezdit až do Karlových Varů. Předběžně se na tom dohodli zástupci Karlovarského kraje s ministerstvem dopravy.

Dosud pendolino jezdilo pouze do Chebu a Františkových Lázní. Na možnou novou trasu Pendolina upozornil server zdopravy.cz. „My se už od roku 2017 snažíme jednat s ministerstvem dopravy a Českými drahami o prodloužení trasy pendolina z Chebu do Karlových Varů přes Sokolov a jsem moc rád, že se jednání povedlo dotáhnout do konce. Nyní zpracováváme smlouvy, až budou tyto náležitosti hotové, pendolino by mělo v září začít jezdit až do krajského města,“ uvedl náměstek hejtmana kraje Martin Hurajčík (ANO).

S tím, že by pendolino zajíždělo až do Karlových Varů, se počítalo už při rekonstrukci Horního nádraží v Karlových Varech. Do projektu bylo dodatečně doplněno zázemí právě pro tento vlak, ale teprve nyní se zdá, že jednání o prodloužení spoje do lázeňského města budou úspěšná.

Podle náměstkyně hejtmana Jany Mračkové Vildumetzové (ANO) by to bylo velmi dobré z hlediska podpory cestovního ruchu. „Lidé by mohli cestovat komfortně napříč republikou, což by pro ně mohlo být zajímavé především v této době, kdy kvůli hrozbě nákazy koronavirem tolik necestují do zahraničí,“ uvedla Mračková Vildumetzová.

Večerní spoj, který dosud končí v Chebu, by měl pokračovat přes Sokolov, kde by také stavěl, do Karlových Varů. Ráno by zase z Karlových Varů odjížděl.

autor: nkr | zdroj: ČTK
Spustit audio