Pekelný ostrov Holýšov nahradilo kvůli epidemii Pekelný léto

8. červenec 2020 14:00

Opatření zavedená v souvislosti s koronavirem zasáhla i rockový festival u Holýšova na Domažlicku. Pekelný ostrov tak, jak ho známe, se letos konat nemůže a je odložený na příští rok.

Organizátoři si dávali hodně na čas, neztráceli naději, ale raději přišli s náhradním plánem. Na sociálních sítích veřejně sdělili své obavy. Kdyby totiž postavili festivalový areál a jeli podle původních plánů a přišlo nějaké mimořádné hygienické nařízení, ekonomicky by to mohlo být kritické. Místo Pekelného ostrova se tak návštěvníci můžou těšit na sérii koncertů pod názvem Pekelný léto.

Festival Pekelný ostrov se měl původně konat 2. a 3. července. Třetího července tak odstartovalo letní pásmo koncertů, které tak festivalovým fanouškům nahrazují chybějící ročník. Červencové a srpnové víkendy zaplní celkem deset koncertů a téměř všechny se uskuteční už dobře známém areálu Pekelného ostrova v Holýšově. Jeden z koncertů, konkrétně 17. července, se bude konat v Domažlicích v areálu Letního kina.

Pekelné léto zahájily kapely Harlej, Septic People a Zastodeset. Štafetový kolík předávají Škworům, následovat bude takový rockový triptych v domažlickém letním kině v podobě Walda Gangu, Komunálu a Totálního nasazení. Poslední červencový víkend si pak vezme na starost česká rocková legenda Olympic. V srpnu se pak mohou fanoušci těšit na Dogu a Alkehol, známého písničkáře Tomáše Kluse, 15. srpen bude patřit Ewě Farné. Třetí srpnový víkend budou hned dva koncerty. 21. 8. to bude kapela Trautenberk a o den později Rybičky 48. Celou sérii, a zároveň i léto zakončí skupina Divokej Bill.

autoři: Petra Kůtová , iko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio