Páteřní cyklostezka podél Ohře bude mít nový úsek

12. červenec 2019 08:30

​Karlovarský kraj bude pokračovat ve výstavbě páteřní cyklostezky podél Ohře. Na podzim by mělo začít budování nového úseku ve směru od Všeborovic, které jsou částí Dalovic, do obce Šemnice.

Zadávací řízení na provedení stavby schválila Rada kraje. „V těchto dnech budeme vyhlašovat výběrové řízení na zhotovitele úseku cyklostezky dlouhého 4, 8 km. Hodnota zakázky je 22, 5 milionu korun včetně DPH. Rádi bychom, aby zhotovitel zahájil práce v říjnu letošního roku, v roce následujícím se bude stavět, na jaře 2021 by mohlo být vše hotovo,“ uvedl krajský radní Josef Janů.

Úsek cyklostezky z Všeborovic do Šemnice bude mít kombinovaný povrch a jeho trasa dvakrát překoná potok. Charakterem bude podobná, jako je část z Chebu do Karlových Varů. Značená trasa páteřní cyklostezky s číslem 6 měří 110 km a vede malebným údolím řeky Ohře od hranice s Německem až po hranici s Ústeckým krajem. 

O možnostech výletů a zajímavostech na trase Cyklostezky Ohře a dalších stezkách v regionu se dozvíte více na stránkách Cykloportálu Karlovarského kraje.
 

autor: nkr | zdroj: Krajský úřad Karlovarského kraje
Spustit audio