Páteční potyčky v Sokolově se účastnili i radikální fotbaloví fanoušci

27. červenec 2021 15:45

Karlovarští policisté potvrdili, že účastníky páteční potyčky mezi místními a skupinkou vodáků u vlakového nádraží v Sokolově bylo i několik takzvaných ultras fanoušků týmu hrajícího nejvyšší českou fotbalovou soutěž.

„V současné době stále probíhají výslechy přímých aktérů potyčky, ale i svědků této události. Kriminalisté taktéž vyhodnocují záznamy z kamerového systému města Sokolov i videa, která byla natočena v průběhu incidentu, a následně zveřejněna na sociálních sítích,“ uvedl krajský policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Při páteční potyčce mezi místními a skupinkou vodáků u vlakového nádraží bylo lehce zraněno 13 lidí. Tři byli vodáci a deset místních, z nichž zdravotníci na místě ošetřili dva. Nejvážnějším zraněním byla zlomená ruka, kterou utrpěla dvaapadesátiletá žena ze Sokolova.

Z dosavadního prověřování policie nezjistila, že by byl mezi zraněnými někdo nezletilý nebo mladistvý. Podle serveru Romea.cz byli sokolovští obyvatelé, kteří se potyčky zúčastnili, Romové. Server dnes uvedl, že v Sokolově na Romy útočili fotbaloví příznivci pražské Slavie, takzvaní hooligans. Někteří mají podle nich za sebou i jiné násilné činy.

autoři: Ivana Sedláčková , nkr | zdroje: Český rozhlas Karlovy Vary , ČTK
Spustit audio