Park historie v Aši nabídne pohled do minulosti města. Už tento týden se otevře veřejnosti

15. červen 2022 09:15

Park historie v Aši se otevře veřejnosti už tento pátek. Z lokality v blízkosti radnice vzniklo místo, které připomíná historii města a nabízí prostor k zábavě i relaxaci.

Bohaté a významné město bylo po válce vysídleno, vybourány byly celé čtvrti, a tak v současné době nemá turistům příliš co nabídnout. I to byl jeden z důvodů, proč se radnice rozhodla pro vznik Parku historie. „Projekt byl velmi náročný, protože park leží na pozemcích bývalých hřbitovů. Místo bylo zarostlé, takže od podrobné studie jsme se dostali až k otevření,“ uvedl starosta Aše Dalibor Blažek.

V Parku historie se návštěvníci dozvědí vše o historii města, a to zábavnou interaktivní formou. „Park je rozdělený do tří částí. Teď dokončujeme část stavební. Bude protkán sítí cest s lavičkami, změní se v malou botanickou zahradu. Je to místo, které bylo opomíjeno. Nabídne relaxaci, odpočinek a místo k rozjímání,“ dodal Blažek. Práce podle něj budou pokračovat i po otevření. V parku totiž ještě vzniká 3D bludiště, hřiště a virtuální stezka.

Slavnostní otevření se uskuteční v pátek 17. června. „Městem projde velký průvod a v parku na různých místech se budou pořádat různé kulturní akce. Park bude otevřen v 16 hodin a bude žít,“ pozval starosta. Hned druhý den se do parku přesunou také pravidelné Ašské trhy.

Spustit audio