Paprikáš z vepřového masa

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň , Vaříte s ČRo Plzeň

a {text-decoration: none;} #pole {width: 80%; padding: 10px; font-family: arial ce, arial, times new roman, times, tahoma; font-size: 10pt; font-style: normal; font-weight: bold; color: #FFFFFF; text-align: justify; background-color: #FE3A01; border: solid #990000 5px;} #nazev {text-decoration: underline; font-size: 12pt; letter-spacing: 2pt; color: #FFFF00; margin-bottom: 10px} #recept {color: #FFFF00; padding-top: 5px;} #text {padding-top: 10px; margin-bottom: 10px;} #rubrika {padding-top: 10px; text-decoration: underline; letter-spacing: 2pt; color: #FFFFCC;} #archiv {width: 80%; line-height: 14px; margin-top: 10px; padding: 2px; font-family: arial ce, arial, times new roman, times, tahoma; font-size: 10pt; font-style: normal; font-weight: bold; color: #FF3300; text-align: right; background: url('http://www.rozhlas.cz/plzen/portal/img/sipicky.gif') no-repeat right;} #odkaz {color: #FE3A01; margin: 20px;} #mezera {margin-bottom: 20px; font-size: 0.1em; color: rgb(255,255,255);} //
Paprikáš z vepřového masa
recept p. Mirky
Suroviny:
600 g vepřového masa (libový bůček, plecko, kýta)
1 cibule
mletá paprika
stroužek česneku
špetka majoránky
2 bobkové listy
1 pálivá zelená paprika
1 vyzrálé rajče
mletý pepř
sůl
na zahuštění: 500 ml smetany, 1-2 lžíce hladké mouky
Postup:
Cibuli nakrájíme na kostičky a na rozpáleném tuku ji osmažíme. Posypeme mletou sladkou paprikou, promícháme a podlijeme malým množstvím vody. Přidáme utřený česnek, mletý pepř, majoránku, sůl a bobkové listy. Vložíme nakrájené maso a podlijeme vodou, aby bylo maso ponořeno. Pod poklicí dusíme.
Když je maso téměř měkké, přidáme nakrájené rajče a papriku a dodusíme do měkka. Zahustíme smetanou, do které jsme rozkvedlali mouku a krátce povaříme.
Přílohy: halušky, noky, špecle, chléb či pečivo.
.
autor: posluchač