Paprikáš z vepřového masa
Paprikáš z vepřového masa
recept p. Mirky
Suroviny:
600 g vepřového masa (libový bůček, plecko, kýta)
1 cibule
mletá paprika
stroužek česneku
špetka majoránky
2 bobkové listy
1 pálivá zelená paprika
1 vyzrálé rajče
mletý pepř
sůl
na zahuštění: 500 ml smetany, 1-2 lžíce hladké mouky
1 cibule
mletá paprika
stroužek česneku
špetka majoránky
2 bobkové listy
1 pálivá zelená paprika
1 vyzrálé rajče
mletý pepř
sůl
na zahuštění: 500 ml smetany, 1-2 lžíce hladké mouky
Postup:
Cibuli nakrájíme na kostičky a na rozpáleném tuku ji osmažíme. Posypeme mletou sladkou paprikou, promícháme a podlijeme malým množstvím vody. Přidáme utřený česnek, mletý pepř, majoránku, sůl a bobkové listy. Vložíme nakrájené maso a podlijeme vodou, aby bylo maso ponořeno. Pod poklicí dusíme.
Když je maso téměř měkké, přidáme nakrájené rajče a papriku a dodusíme do měkka. Zahustíme smetanou, do které jsme rozkvedlali mouku a krátce povaříme.
Přílohy: halušky, noky, špecle, chléb či pečivo.
.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.