Pandemie opět komplikuje práci divadelníkům. Západočeské divadlo už muselo rušit některá představení

Západočeské divadlo v Chebu muselo kvůli nemoci a karanténě herců zrušit tři plánovaná představení. Nouzový stav ale zatím provoz divadla zásadně neomezil.

Vláda v demisi vyhlásila v České republice před týdnem nouzový stav. Téměř všude skončily vánoční trhy, ještě před tím, než vůbec začaly. Do mnoha divadel přestávají chodit i pravidelní návštěvníci. Jejich počty mírně klesly kvůli epidemické situaci i v Západočeském divadle v Chebu. Představení tam ale zatím ruší jen výjimečně.

Někteří členové hereckého týmu jsou sice v karanténě, jejich role ale dokáží odpovídajícím způsobem nahradit další členové souboru. Podle ředitele divadla Jana Svobody zatím jeho tým současnou situaci zvládá. On sám by si ale dokázal představit přísnější hygienická opatření, než ta, která aktuálně platí.

„Návštěvníci se musí prokázat buď tím, že jsou očkovaní, nebo prodělali covid. Myslím si, že by se měli ještě testovat, pokud chceme být stoprocentní, protože i očkovaní a ti co prodělali covid můžou být nakažení,“ uvedl Svoboda s tím, že divadelníci se dál testují.

Kapacita chebského divadla je 240 návštěvníků a kvůli nouzovému stavu ji zatím není nutné snižovat. Ani město jako zřizovatel divadelníky zatím neomezuje.

autoři: Zdeněk Trnka , nkr
Spustit audio