Ostrov zahájil demoliční práce v areálu městského koupaliště

Město Ostrov zahájilo další etapu rekonstrukce městského koupaliště. Součástí úprav jsou demolice nevyužitých a zchátralých objektů, která skončí do začátku hlavní letní sezony. Uvolněné pozemky ale zatím zůstanou prázdné.

V areálu městského koupaliště v Ostrově u Karlových Varů začíná demolice nevyužitých a zchátralých objektů. Bourací práce jsou součástí postupné obnovy volnočasového areálu, který patří mezi nejstarší v regionu. V místech, kde stojí, kdysi děti sáňkovaly a sportovci tam před lety dokonce proháněli i silné motokrosové stroje.

Demoliční práce na koupališti v Ostrově by měly skončit v květnu

„Byly tam jen kopce a menší les. Chodilo se tam sáňkovat a potom se tam jezdil motokros,“ zavzpomínala na historické okolnosti vzniku městského koupaliště před více než 50 roky paní Zdena. Přírodní městské koupaliště se teď po desítkách let opět mění. Opravu mají za sebou bazény a přilehlé tobogány. Postupně začínají mizet i nevyužité a zchátralé stavby.

„Bourat se budou dva celky. Za tobogánem, kde byly šatny a hala, kde se před 20 až 30 lety konaly koncerty. Místo zbouraných objektů bude zatím pobytová louka. Až budeme stavět nové zázemí, zasáhne do toho část saun a bude tam venkovní prostor saunového světa,“ popsal místostarosta Marek Poledníček z KDU-ČSL.

Hlavní budova koupaliště s výraznou střechou zatím zůstane stát. I tahle část zázemí už dosloužila. K zemi půjde jako poslední, pravděpodobně napřesrok. Letošní demoliční práce skončí nejpozději v květnu.

autoři: Zdeněk Trnka , nkr
Spustit audio