Ostrov připravuje rekonstrukci hlavního bazénu na městském koupališti

22. červenec 2020 12:00

Po rekonstrukci malých bazénků na městském koupališti v Ostrově na Karlovarsku připravuje město také modernizaci velkého bazénu. Dokončuje studii bazénu, následně se připraví projekt.

S rekonstrukcí velkého bazénu by vedení města chtělo začít příštím rokem. Náklady na jeho modernizaci ukáže až hotový projekt. „Chceme, aby ten bazén byl aspoň tak velký, jako je ten současný. Měl by být rozdělen na dvě části s mostkem. Ta jedna by fungovala jako dopadová část pro tobogán a pro koupání větších dětí a ta druhá část by fungovala pro plavání,“ řekl starosta Jan Bureš (ODS).

Současný plavecký bazén je 50 metrů dlouhý s 62 metrů dlouhým tobogánem. Do původní železobetonové vany bude vložen nový nerezový bazén. V hlavní části bazénu chce město umístit chrliče s vodou a masážní trysky. Bazén by měl mít i nový tobogán a kluziště.

Vedení města nechalo před časem zrekonstruovat také dva malé bazény pro děti. Výměna ocelových van s novou technologií vyšla město přibližně na 15 milionů korun. Po opravě bazénu by měla následovat rekonstrukce zázemí koupaliště. Do budoucna tam chce radnice vybudovat nové stánky s občerstvením, sluneční terasu s lehátky a slunečníky a nové toalety.

autor: nkr | zdroj: ČTK
Spustit audio