Ostrov má nový atletický stadion. Město přišel na 50 milionů korun

5. říjen 2017

V Karlovarském kraji vznikl nový atletický areál. Radnice Ostrova ho postavila místo nevyhovujícího fotbalového hřiště. Zemní a stavební práce trvaly jeden rok.

Výstavba významně proměnila okolí jedné z místních základních škol. Její žáci teď mohou využívat nejen školní tělocvičny a bazén, ale také nejmodernější atletický stadion v regionu. Sportoviště je zázemím místního atletického klubu. V nejbližší době správa areálu vypracuje za pomoci města návštěvnický řád pro veřejnost.

Přestavbou nevyhovujícího fotbalového hřišti vznikl otevřený prostor s běžeckou dráhou, multifunkčním hřištěm a sektory pro skokové disciplíny, hod oštěpem, koulí a kladivem. Nově postavené šatny jsou samozřejmě bezbariérové. K dispozici je sociální zázemí a společenská místnost.

„Je to všechno úplně nové. Teď to bude trvat přibližně rok, než se vše takříkajíc usadí, říká v této souvislosti správce areálu Pavel Krška.

Podle jeho slov bude sportoviště otevřené i přes zimu. Využívat toho chtějí zejména běžci, které prý od tréninku neodradí ani sníh anebo mráz.

Nový sportovní areál si veřejnost poprvé prohlédla v rámci dne otevřených dveří. Ještě předtím ale stadion začal sloužit pro potřeby přilehlé základní školy. A učitel tělesné výchovy Michal Smažík oceňuje, že sportoviště je vybaveno moderními přístroji. Například startovacími bloky.

Nový atletický stadion v Ostrově

„Když je všechno nové a funguje, ty děti to ohromně baví. A k pohybu je přemlouvat rozhodně nemusím. Je vidět, že se jim moderní areál líbí,“ glosuje Michal Smažík.

Představitelé radnice původně odhadovali, že za projekt zaplatí 70 milionů korun. Výsledná částka je ale nižší. Díky tendru, a pak také díky tomu, že je projekt skromnější, než původní plány.

autor: zdt
Spustit audio