Oslavy vzniku republiky se dotklo i základní školy v Karlových Varech

26. říjen 2018 08:00

Ve středu 25. října 2018 zorganizovali učitelé a žáci Základní školy Jana Amose Komenského v Karlových Varech oslavy 100 let vzniku Československé republiky. 

Důležitost znalosti historie našeho státu se rozhodla dát v povědomí mladé generaci jedna ze základních škol v Karlových Varech. Připomněla si tak všechny osmičkové roky, které významně ovlivnily současnou Českou republiku. Jubilejní výročí oslavili nejen ve školních prostorách, ale také na sportovním hřišti.

Prostřednictvím státní hymny, projevem ředitelky školy ve školním rozhlase či projektovými hodinami s tématy o T. G. Masarykovi, o první republice, státních symbolech nebo významných osobnostech českých a slovenských dějin si žáci mohli uvědomit, jak významné jsou roky 1918, 1938, 1948, 1968 v historii našeho národa.

Živý obrazec ve tvaru letopočtu 1918, žáci vytvořili na hřišti školy v barvách trikolory

Vrcholem celého dopoledne se stala tvorba živého obrazce ve tvaru letopočtu 1918, který žáci vytvořili v barvách trikolory. Vznikla tak zajímavá společná fotografie žáků i učitelů, kterou žáci devátého ročníku filmovali i pomocí dronu.

Občerstvení ke stým narozeninám republiky připravila školní jídelna, která uvařila oblíbený pokrm prvního československého prezidenta – švestkové knedlíky s mákem.

autor: Směna ČRo Plzeň | zdroj: Základní škola Jana Amose Komenského (Karlovy Vary)
Spustit audio