Oslavte začátek letních prázdnin na zámku Kynžvart. Pro první účastníky programu je připravené překvapení

28. červen 2019 18:00

Další školní rok skončil a začínají letní prázdniny. Nadcházející dva měsíce volna můžou zájemci oslavit na zámku Kynžvart na Chebsku a to díky akci Vítání prázdnin. Speciální program určený především dětem základních škol připravili místní pracovníci.

„Základem bude herní stezka s pohádkovými bytostmi, kterou děti projdou a budou plnit různé úkoly. První stanoviště bude na nádvoří a bude pokračovat parkem okolo starého pivovaru, Lvího pramene do pavilonku, který nazýváme Čajovna,“ přiblížil akci kastelán zámku Kynžvart Ondřej Cink.

První účastníci, kteří splní úspěšně všechny úkoly na stezce dlouhé přibližně 500 metrů, získají zdarma vstup do zámku s pohádkovou bytostí. Ta je provede zámeckými interiéry knížat Metternichů. „Zámkem bude provádět Bílá paní. Pohádkovou cestu nám pomůžou obsloužit zámecká strašidla, vodníci, čerti i čarodějnice,“ poznamenal Cink.

Akce začne v sobotu 29. června ve 14 hodin a potrvá do 16 hodin. Během odpoledne budou mít návštěvníci možnost obdivovat také šermířské umění skupiny scénického šermu Rectus, která na nádvoří předvede několik soubojů.

autoři: Ivana Sedláčková , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio