Opravy kolonády po vichřici vyjdou na víc než 6 milionů korun

29. březen 2022 13:05

Františkovy Lázně začaly s opravou střechy na Kolonádě Solného a Lučního pramene. Tu poničil silný vítr na konci února. Město muselo objekt provizorně zajistit, aby nedošlo k poškození interiérů kolonády, které rekonstruuje už od loňského roku.

Nové interiéry i střechu bude mít Kolonáda Solného a Lučního pramene ve Františkových Lázních. Zatímco s opravami vnitřních prostor město začalo už v loňském roce, střechu teď rekonstruuje neplánovaně. Část krytiny nad opravovaným pavilonem totiž v únoru strhnul silný vítr a od té doby ho chrání jen provizorní folie.

Začala oprava střechy kolonády ve Františkových Lázních, kterou poničil silný vítr

Tu teď nahradí nové plechy. I přes to, že vítr strhnul jen část plechové střechy, musí město opravit její celou plochu. „Bohužel při prohlídce celé střechy jsme zjistili, že je narušená střecha na celém objektu kolonády,“ potvrdil starosta Jan Kuchař z hnutí Starostové a nezávislí.

Kromě střechy vichřice poničila i historické okenice nebo fasádu. „Budova stála v koridoru vichřice. Mimo to, že byla stržena střecha, byly vytrhány hromosvody, poškozena byla i fasáda a část okenic, které jsou historické,“ dodal Kuchař.

Mimořádné opravy následků větru budou stát víc než 6 milionů korun, hradit by je měla pojišťovna.

autoři: Ivana Sedláčková , nkr
Spustit audio