Opilci, požáry a vážné zranění. I tak vypadaly silvestrovské oslavy v Karlovarském kraji

Stejně jako po celé republice ani v Karlovarském kraji se oslavy nového roku neobešly bez komplikací. Záchranáři, hasiči i policisté měli plné ruce práce.

Záchranáři vyjížděli k 75 událostem

V Karlovarském kraji vyjeli záchranáři během silvestrovské noci k 75 případům. Vedle drobných popálenin a častých otrav alkoholem museli zajistit i letecký transport třiatřicetiletého muže ze Sokolova, který po napadení nožem utrpěl těžká zranění.

Protialkoholní záchytná stanice v Sokolově byla podle mluvčího záchranné služby Radka Hese kolem 01:00 už přeplněná. 

Hasiči Karlovarského kraje řešili 18 drobných požárů

Celkem 18 požárů likvidovali hasiči v průběhu silvestrovských oslav a příchodu nového roku. V naprosté většině se jednalo o odpad po zábavní pyrotechnice, tedy bez škody.

Už v podvečer vyjížděli hasiči v Chebu do garáží obchodního centra ke spuštěnému požárnímu poplachu, který měla podle správce centra aktivovat právě pyrotechnika.

V Chebu pak tři jednotky hasičů zasahovaly u požáru odpadu na balkoně bytového domu, požár způsobila odpálená petarda. 

Odpad v kontejnerech či zbytky po vypálené pyrotechnice pak v průběhu noci hořely v Ostrově, Toužimi, Sokolově či Karlových Varech.

Kromě požárů zasahovali hasiči poslední den starého roku u dopravní nehody v Karlových Varech a na silnici D6, pomáhali s transportem osoby pro záchrannou službu v Plesné a zajišťovali přistání vrtulníku v Sokolově.

Oproti loňskému přelomu starého a nového roku se jedná o nárůst počtu událostí, stejně jako před rokem se ale většina zásahů obešla bez větších škod i zranění.

Policisté přijali během silvestrovské noci 222 oznámení na lince tísňového volání

Během silvestrovských oslav řešili policisté v Karlovarském kraji více než 200 případů. Nejčastěji se jednalo o rušení nočního klidu.

Policisté také vyjeli k případu vážného napadení muže v Sokolově. K napadení mělo dojít nad ránem v Sokolově v ulici Boženy Němcové. Muž měl být napaden nožem a utrpěl několik bodných ran do horní části těla. Policisté zadrželi dva podezřelé. 

autoři: Ivana Sedláčková , nkr | zdroje: Český rozhlas Karlovy Vary , HZS Karlovarského kraje , KŘP Karlovarského kraje
Spustit audio