Onkologickou péči v Karlovarském kraji čeká rychlý rozvoj

Karlovarský kraj zřejmě dostane na rozvoj onkologické péče až 350 milionů korun. Zatím se modernizace a úpravy prostor budou týkat jediného lůžkového oddělení v chebské nemocnici.

Postupně bude péče rozšířená do ostatních nemocnic. Dohodli se na tom zástupci kraje, resortu i České onkologické společnosti. Součástí jednání byla i otázka zajištění odborného personálu. „To je další věc, kterou jsme s ministerstvem řešili. Jak systematicky ustavit tým, který by se postupně rozrůstal, ať už ze stávajících onkologů, nebo lékařů, kteří nyní onkologii studují,“ potvrdil hejtman Petr Kulhánek zvolený za STAN.

V rámci projektu budou zakoupené nové přístroje a celé oddělení upravené a zmodernizované. Kraj na tyto práce dostane dotaci právě od resortu zdravotnictví. Přípravy začnou podle Kulhánka co nejdřív.

Za měsíc bude vypsána výzva na prostředky z Národního plánu obnovy. My do ní podáme žádost, zároveň se bude zpracovávat projektová dokumentace. Ta samotná realizace by měla proběhnout v roce 2024. nejpozději do roku 2025, kdy musí být finanční prostředky vyčerpány.“

Spustit audio