Omikron zatím neohrožuje provoz autobusových spojů v Karlovarském kraji

28. leden 2022 10:15

Dopravní společnosti v Karlovarském kraji zatím nemusely kvůli koronavirové variantě omikron upravovat jízdní řády. I přes vyšší počet nakažených řidičů, vyjíždějí do terénu všechny spoje.

Dopravci v Karlovarském kraji se sice potýkají s dočasným úbytkem řidičů, ale v současnosti jezdí veškeré pravidelné linky podle jízdních řádů. Kdyby se situace změnila, lidé by se to podle dopravních společností měli včas dozvědět.

„Pokavaď mají cestující otázku, zda jim spoj pojede, nebo ne, je možné využít aplikaci Idos, která běžně funguje, případně využít informační stránky Idok, což jsou stránky koordinátora integrovaného dopravního systému,“ uvedl radní Karlovarského kraje pro dopravu Jan Bureš (ODS).

Karlovarský kraj na rozdíl od ostatních regionů nemá svůj centrální dispečink. „Nemáme ho dlouhodobě, prakticky od vzniku kraje. Systém autobusové dopravy je u nás řešen jinak než v jiných krajích. Momentálně chystáme od roku 2023 nový systém,“ vysvětlil Bureš.

V současné situaci proto doporučuje lidem, aby si informace o spojích zjišťovali z webových stránek jednotlivých dopravců.

autoři: Dominik Hron , nkr
Spustit audio