Olympijským domem zimní olympiády dětí a mládeže se stane karlovarský hotel Thermal

20. listopad 2019 11:00

Karlovarský kraj bude hostit zimní olympiádu dětí a mládeže. Uskuteční se od 19. do 24. ledna příštího roku a centrem dění se stane lázeňský hotel Thermal v Karlových Varech, který se promění v olympijský dům.

Nabídne zajímavý doprovodný program pro širokou veřejnost, do kterého se zapojí olympijští ambasadoři z řad známých a slavných sportovců. Zároveň bude fungovat jako informační a tiskové středisko.

„Hotel Thermal je sice v povědomí návštěvníků našeho regionu spojen s Mezinárodním filmovým festivalem, ale v době konání karlovarského půlmaratonu se stává útočištěm tisíců běžců všech kategorií. Stejně tak otevře své pomyslné brány během zimní olympiády dětí a mládeže veřejnosti, mladým olympionikům, trenérům a dalším účastníkům akce. Věřím, že pro ně připraví příjemné zázemí a že se všem bude líbit nabízený doprovodný program,“ uvedla hejtmanka Jana Mračková Vildumetzová.

Před olympijským domem v Thermalu se také uskuteční  v úterý 21. ledna 2020 od 18:30 hodin jeden z medailových ceremoniálů. Uvede ho populární moderátor Libor Bouček a Radek Šilhan. Moderátoři vyhlásí vítěze disciplín prvních dvou závodních dnů. Součástí doprovodného programu bude bubenické vystoupení Drum Bandu z Ostrova a exhibice Karate Champions Teamu. Ceremoniál zakončí velkolepý ohňostroj.

autoři: nkr , Dana Jelínková | zdroj: Krajský úřad Karlovarského kraje
Spustit audio

Související