Odpůrci obchvatu v chebských Hájích protestovali pochodem po jeho budoucí trase

30. duben 2012

Na dva tábory rozdělil jihovýchodní obchvat příhraničního Chebu obyvatele města. Jedni s ním souhlasí, druzí jsou proti stavbě. Především obyvatelé Hájů se obávají nejen nešetrného zásahu do přírody, ale také navýšení dopravy v této části města a tím většího rizika na silnicích. Uspořádali proto pochod, na kterém upozornili na všechna úskalí chystané stavby.

Obyvatelé Hájů u Chebu pořádali pochod přímo na trase, kde by měla nová silnice s mostem vyrůst.Ta by měla svést dopravu z centra města na hraniční přechod z Německem Svatý Kříž.

Lidem se nelíbí hlavně zásah do krajiny a také se obávají nárůstu dopravy v chebské části Háje. V územním plánu byl ale obchvat zanesený už před dvaceti lety. Ovšem situace v centru města se výrazně změnila, doprava začala houstnout. Odpůrci stavby si mysleli, že politici změní názor, ale nestalo se.
Obchvat by se měl začít stavět ještě v letošním roce..

Odpůrci stavby podali už přes tři desítky připomínek k územnímu řízení. Kraj, jako investor stavby, ale investici za téměř půl miliardy obhajuje například i provedeným bezpečnostním auditem a s obchvatem souhlasí i současné vedení Chebu.

Spustit audio