Odběrové místo v Sokolově nově funguje na parkovišti koupaliště Michal

8. prosinec 2020 14:35

Denně až 200 PCR testů a nově také zhruba 50 antigenních testů za den. To je kapacita odběrového místa v Sokolově, které od dneška funguje na parkovišti koupaliště Michal.

Areál koupaliště Michal se nachází mimo městskou zástavbu, v okrajové části Vítkov. Sem se zdravotníci přesunuli z klášterního areálu, který nabízí méně prostoru a leží v historickém jádru města. Důvodem je nejen snadnější odbavení lidí, které indikuje lékař nebo hygiena, ale především rozšíření služeb o antigenní testy pro pedagogické pracovníky.

„S ohledem na testování pedagogů a také na plánované celoplošné dobrovolné testování občanů se očekává větší tlak na počty provedených testů, z tohoto důvodu jsme přemístili odběrové místo ke koupališti. Je tady více prostoru a budeme tak lépe zvládat dopravní situaci,“ popsala mluvčí sokolovské nemocnice Markéta Singerová.

Čtěte také

Podle ní budou pedagogičtí pracovníci v případě, že antigenní test vyjde pozitivní, testováni na místě ještě jednou PCR testem. „To znamená, že testovaný jen neprojíždí stanovištěm, ale stráví tam nějakou dobu,“ popsala.

Provozní doba odběrového místa v Sokolově je ve dnech úterý, středa a čtvrtek od 8.00 do 12.00 hodin. Určeno je pouze osobám indikovaným praktickými lékaři, hygieniky a pedagogům. Telefonní číslo pro objednávání indikovaných pacientů je 950 380 380.

autoři: Ivana Sedláčková , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio