Očkovací centra v Karlovarském kraji by měla být v provozu do konce srpna

2. červen 2021 14:15

Karlovarský kraj počítá s tím, že současná síť očkovacích center bude fungovat do konce letních prázdnin podle doporučení vlády. Na podzim by měl pokračovat provoz velkokapacitních míst.

Původně krajská očkovací strategie počítala s větším počtem očkovacích míst i v menších městech v odlehlých částech kraje, jako je Aš, Toužim nebo Kraslice. Nakonec je ale nezřídil. Krajská rada bude proto tento týden projednávat změnu krajské očkovací strategie, která bude podle hejtmana reflektovat změnu státní očkovací strategie. Očkování v těchto lokalitách mají převzít praktičtí lékaři.

Kraj už před časem ohlásil, že z očkovacích míst brzy ukončí provoz centrum v Chodově a Moje Ambulance v Karlových Varech. Ostatní centra zajistí vakcinaci alespoň do konce srpna. „Stále čekáme na metodiku, která se tvoří na ministerstvu zdravotnictví, a na základě ní pak budeme plánovat podzimní měsíce,“ řekl karlovarský hejtman Petr Kulhánek (za STAN).

Fungovat by měla hlavně velkokapacitní centra, aby mohli zdravotníci aplikovat lidem případné třetí dávky vakcíny proti covidu-19. „Zároveň běží dohoda s praktickými lékaři pro děti a dorost, aby mohli očkovat věkovou skupinu mezi 12 a 16 lety, ne ve svých ordinacích, ale v očkovacích centrech,“ doplnil hejtman.

Na podzim by měl pokračovat provoz tří velkokapacitních míst v Karlových Varech, Sokolově a Chebu. Očkovací centrum v chebském kulturním centru Svoboda by mělo fungovat až do konce srpna, pak bude na jiném místě.

autoři: Monika Červená , nkr | zdroj: ČTK
Spustit audio