Očkovací centra rozšiřují provozní dobu. Zájem o vakcínu proti koronaviru stále roste

5. listopad 2021 16:15

Zájem lidí o očkování proti koronaviru v Česku pořád roste, a nejde jen o posilující dávky, ale také o ty první nebo jednorázové vakcíny. Očkovací centra proto prodlužují provozní dobu.

Po celé republice z důvodu nárůstu zájmu o očkování přibývají i další místa, kde lidé můžou vakcínu dostat. Víc zájemců evidují i očkovací centra v Karlovarském kraji. Například karlovarské očkovací centrum Varyáda denně naočkuje přes 200 lidí.

Krajská nemocnice proto ve spolupráci s obchodním domem, kde se očkovací centrum nachází, vyčlenila pro zájemce o očkování další prostory, aby se netvořily fronty. „Prodloužili jsme provozní dobu centra a otevřeli jsme další sloty pro velký zájem o očkování všech typů dávek,“ potvrdila mluvčí krajské nemocnice Markéta Singerová.

Provozní dobu rozšířila nemocnice také v očkovacím centru v Ostrově. V Chodově na Sokolovsku otevřeli zas nové očkovací centrum jen pro registrované na posilující dávku vakcíny.

Jestli nemocnice přistoupí na další úpravy, záleží na tom, jaký zájem o vakcinaci bude i v následujících dnech. „Sledujeme stavy těch registrovaných a jsme připraveni okamžitě reagovat,“ řekla Singerová.

Zatímco před týdnem podali zdravotníci v celém regionu za den téměř 600 dávek, teď jich je přes 1400.

Spustit audio