Obyvatelé Nymburka mohou ovlivnit hlasováním budoucí podobu jeho hlavního nádraží

8. prosinec 2020 14:45

Nymburské hlavní nádraží úplně změní podobu. Správa železnic připravuje jeho kompletní modernizaci, která má odstartovat v roce 2025, tedy zhruba za 5 let. A to, jak nádraží bude vypadat, můžou hlasováním lidé z Nymburka ovlivnit.

O nové podobě hlavního nádraží mohou občané Nymburka hlasovat na webu města v anketě, kterou město Nymburk vyhlásilo. Nejprve je ale potřeba si prohlédnout obě varianty-návrhy, jak může nádraží vypadat, přečíst si popisy, výhody a nevýhody.

Vizualizace modernizace hlavního nádraží Nymburk

Ten nejzásadnější rozdíl mezi nimi je ten, že jedna varianta se stávající výpravní budovou počítá, ta druhá ne. To znamená, že až se Správa železnic v roce 2025 do modernizace pustí, tak buď budovu zbourá a postaví úplně nové nádraží, anebo ji opraví a k tomu postaví ještě nějaké další objekty.

Hlasování probíhá do konce roku, tedy do 31. prosince. A po stejnou taky potrvá výstava s názvem „Hlasujte o nové podobě hlavního nádraží“, která je v Nymburce na náměstí Přemyslovců.

Tam si mohou lidé před hlasováním obě varianty prohlédnout a pořádně se rozmyslet. Teprve později, tedy až na základě výsledků této ankety, chce Správa železnic zadat architektonickou soutěž, ze které vzejde poklad pro zadání projektové dokumentace.

Více o projektu a hlasování zde.

Vizualizace modernizace hlavního nádraží Nymburk
autor: JMys
Spustit audio