Obyvatelé Hor s výstavbou hal pro internetového prodejce nesouhlasí, ukázalo referendum

24. červenec 2020 08:00

Původně tam mělo být obchodní centrum, čerpací stanice i kino. V Horách na Karlovarsku teď ale zřejmě budou dvě velké haly pro internetové prodejce. Radnice chtěla vědět, co si o tom myslí místní. Vyhlásila proto referendum, které se konalo 23. července.

Podle starostky obce Lucie Hostašové se obyvatelé vyjádřili velmi jasně. Proti bylo 125 ze 131 platných hlasů. „94,5 procenta hlasujících bylo proti výstavbě. Účast byla opravdu vysoká, hlasovalo 54 procent oprávněných voličů,“ uvedla starostka obce Lucie Hostašová.

Radnici se změna plánu soukromého investora také nelíbí a záměr kritizuje kvůli zvýšení provozu nákladní dopravy v obci. Jak uvedla starostka, o možné změně nebo úpravě projektu s investorem vedení obce jednalo, ten ale stále trvá na stavbě dvou velkokapacitních hal.

Výsledky referenda jsou podkladem k dalšímu jednání s úřady. „Konečná rozhodnutí vydá stavební úřad Magistrátu města Karlovy Vary a Krajský úřad Karlovarského kraje. S těmito úřady jednáme a nyní jednáme ve věci posouzení vlivu na životní prostředí a ve věci územního plánu, zda tato výstavba splňuje územní plán obce,“ dodala Hostašová.

autoři: Jitka Brožková , Andrea Strohmaierová , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio