O smlouvě na Alžbětiny lázně rozhodnou zastupitelé

20. červen 2018 13:30

Zastupitelé Karlových Varů budou příští úterý rozhodovat o koncesní smlouvě na Alžbětiny lázně. Jediné veřejné městské lázně by mělo opravit a na 25 let získat do nájmu sdružení firem Hochtief a Royal Spa. Jenže ani městská rada se neshodla na jednoznačné podpoře.

Cílem několikaletého jednání a příprav bylo najít investora, který památkovou budovu v centru města opraví, zmodernizuje a nabídne v ní dosavadní i nové služby. Zároveň ale objekt zůstane v majetku města.

„Uchazeč nabízí kompletní rekonstrukci Alžbětiných lázní se zachováním dnešního lázeňského provozu plus rozšíření o relaxační část a rozšíření o ubytovací služby. To splňuje představy města. Co přesně nesplňuje představy města je spoluúčast města, kterou jsme si představovali na úrovni 300 milionů korun a uchazeč žádá 450 milionů korun," uvedl primátor Petr Kulhánek.

Primátor, který nabídku podporuje, vyzdvihl hlavně zhodnocení majetku města, zprovoznění objektu ve vysoké kvalitě lázeňských služeb a to, že i po 25 letech musí být objekt vrácen městu ve stavu jako po chystané rekonstrukci.

Alžbětiny lázně dnes spravuje společnost vlastněná městem. Loni vykázala ztrátu 4,8 milionu korun. Samotná budova je v zanedbaném stavu a nutně potřebuje rekonstrukci.

V případě, že by zastupitelé koncesní smlouvu nepodpořili, muselo by město najít jiné řešení, opravit budovu z vlastních zdrojů nebo ji i prodat.

zdroj: ČTK
Spustit audio