O skupinové konzultace je na odborných školách v Klatovech zájem

21. duben 2021 18:15, aktualizováno

Studenti závěrečných ročníků středních škol a učilišť a také ti, kterým například hrozí propadnutí, mají možnost navštívit skupinové konzultace. První konzultace začaly na Střední škole zemědělské a potravinářské v Klatovech v úterý a zájem o ně byl veliký.

Po zhruba půl roce mohli studenti závěrečných ročníků středních škol a učilišť usednout do lavic na skupinové konzultaci, i když jen v maximálním počtu šesti lidí ve třídě. Studenti jsou rádi, že mají možnost jít do školy alespoň na jeden den v týdnu. Zeptat se učitelů osobně ve třídě na určité nejasnosti je pro ně mnohem lepší než přes počítač. Také se chtějí co nejlépe připravit na maturitní zkoušku.

Možnost učit studenty přímo ve škole uvítali i někteří učitelé. „Už jsem se těšil. I výklad se provádí snadněji, když je člověk v kontaktu se studenty. Myslím si, že tyto prezenční dvě hodiny týdně, vydají za čtyři hodiny distanční,“ uvedl učitel Josef Malík. V obou třídách, které učí, se přihlásili na konzultace téměř všichni.

Na skupinové konzultace se přihlásilo 60 studentů

Skupinové konzultace probíhají na klatovské zemědělské a potravinářské škole v úterý a ve středu. „Žáci si vybrali maturitní předměty jako je matematika, český jazyk, cizí jazyk a odborné předměty jako pěstování rostlin, chov zvířat a gastronomické předměty,“ sdělil ředitel školy Vladislav Smolík.

Na žácích je vidět větší motivace se vzdělávat. Škola se snažila, aby žákům i přes dlouhodobou nepřítomnost ve škole nahradila distančně výuku. V teoretických předmětech se výuka nahradit podařila. Problémem je výuka odborných, praktických předmětů, kterou se bude škola snažit dohnat. Praktická výuka patří do další etapy rozvolňování. Začít by měla od pondělí.

autoři: Jitka Englová , Iva Štěpánková | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio