O areál Lokomotivy se bude starat FK Hvězda Cheb

14. únor 2016

Sportovní areál Lokomotivy bude mít od začátku dubna od města pronajatý místo společnosti Chetes fotbalový klub FK Hvězda Cheb. Ten už se v současné době stará na základě podnájemní smlouvy o jeho fotbalovou část.

„Pod FK Hvězda Cheb spadá i házenkářský oddíl, takže jsou hlavními uživateli jak fotbalového stadionu, tak haly. Chtěli jsme, aby se o provoz a údržbu celého areálu staral jeden subjekt a ne jako doposud dva,“ říká starosta Petr Navrátil.

„Máme přitom dobré zkušenosti s tím, když se o sportoviště starají oddíly, které tam působí. Jako příklad bych uvedl třeba minigolfový nebo lukostřelecký areál, jejichž správa je velmi dobrá. Chetes by se měl soustředit na své hlavní činnosti, jako je údržba a čištění komunikací, sekání trávy a podobně. Vedle toho se i nadále bude starat o bazén, zimní stadion a areál na levém břehu Ohře,“ vysvětlil chebský starosta.

FK Hvězda Cheb bude městu platit roční nájemné ve výši 180 tisíc korun. Jedná se o stejnou částku, jakou nyní platí Chetes.

Čtěte také

„Od města bude fotbalový klub dostávat příspěvek na zajištění provozu a údržby ve výši 2,5 milionu korun ročně. I toto je stejná částka, jakou jsme dávali doposud. Při rozdělené správě areálu by nás v letošním roce stála správa minimálně o 700 tisíc korun více. Dá se tedy říct, že díky změně nájemce ušetříme,“ uvedl místostarosta Pavel Hojda.

FK Hvězda by měla převzít většinu zaměstnanců Chetesu, kteří se o areál starají. Zachovány zůstanou i ceny, za které si můžou další subjekty sportoviště, zejména halu, pronajmout.

Sportovní areál patří městu od poloviny roku 2013, kdy ho převzalo od Tělovýchovné jednoty Lokomotiva.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio