Nový objekt u štoly Johannes v Krušných horách nabídne zázemí pro průvodce i návštěvníky

30. listopad 2020 11:50

Společnost Montanregion Krušné hory - Erzgebirge staví nové zázemí u štoly Johannes nedaleko Božího Daru v Krušných horách. Vznik nového objektu bude stát víc než jeden milion korun.

Holinky, pláště a helmy se svítilnou. Takové je vybavení pro návštěvníky štoly Johannes nedaleko Božího Daru v Krušných horách. Do teď si ho museli sami vynést od základny průvodců do strmého kopce, kudy vede cesta ke štole. To se ale od příští sezony změní.

Společnost Montanregion Krušné hory – Erzgebirge vytvořila totiž jen pár metrů od vstupu do hornické památky nové zázemí. „Bude sloužit návštěvníkům i průvodcům štoly. Bude to obrovská výhoda oproti tomu současnému stavu. Jsou to v podstatě dva kontejnery, které jsou spojené. Ve finále bude mít objekt dřevěné opláštění i střechu,“ uvedl ředitel společnosti Michal Urban.

Součástí stavby nového zázemí je také výměna současného dieselového agregátu za novou elektrocentrálu. Náklady na vznik nového zázemí přesahují jeden milion korun. Společnost na něj získala prostředky z přeshraničního projektu Zdař Bůh-světové dědictví.

Více v reportáži:

autoři: Ivana Sedláčková , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio