Nový domov pro seniory ve Staré Roli začne fungovat koncem léta

12. květen 2021 12:20

Koncem letních prázdnin zprovozní soukromá společnost nový Domov pro seniory se zvláštním režimem v Karlových Varech Staré Roli. Určený je pro 180 klientů. Kromě sociálních služeb nabídne i kadeřnictví, komunitní místnost nebo posezení ve venkovním areálu. 

Vnitřní omítky, stavění příček, dokončení podlah – tak to vypadá v současné chvíli v objektu ve Staré Roli v Karlových Varech, který bude určený pro seniory. Staví ho soukromá společnost a první klienty přivítá koncem srpna. Jedná se především o Domov se zvláštním režimem, s kapacitou 180 lůžek.

Pokoje budou převážně jednolůžkové

Kromě sociálních služeb tady bude k dispozici například i kadeřnictví, masáže, salon pedikúry nebo komunitní místnost pro setkávání klientů. Upravené budou i venkovní prostory. „Máme vlastně vnitroblok. V rámci něj tu budou dvě obrovské terasy, jsou tu velká francouzská okna, kudy budou klienti moct vcházet na terasu,“ popsal Jakub Erben jednatel společnosti, která budovu staví.  

Podle něj budou pokoje převážně jednolůžkové, maximálně dvoulůžkové. Budou mít také vlastní koupelnu. Společnost už spustila systém pro případné klienty i zaměstnance. Počet pracovních míst bude navyšovat v návaznosti na rozšiřování služeb.

autoři: Andrea Strohmaierová , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio