Nové zázemí pro Krajské asistenční centrum pomoci připravují hasiči v depozitáři krajské knihovny

29. duben 2022 12:15

Hasiči v Karlových Varech připravují nové zázemí Krajského asistenčního centra pomoci Ukrajině (KACPU). To bude od neděle 1. května v depozitáři Krajské knihovny ve Dvorech.

Ve studovně depozitáře už vznikly přepážky pro vyřízení potřebných dokumentů, další zázemí krajští hasiči budují před objektem. „Oproti těm původním prostorům tady nebude taková ta klasická odpočinková zóna a dětské hřiště. Bude tady vyhřívaný stan, který bude sloužit jako čekárna. Velké zázemí tady nebude s ohledem na počty příchozích,“ uvedl mluvčí hasičů Martin Kasal.

Menší prostory zvolil Karlovarský kraj kvůli tomu, že denně přichází stále méně lidí z Ukrajiny. Provozní doba nového centra se ale nezmění. „Zůstává v platnosti provozní doba od 8 do 18 hodin. I zde bude KACPU přístupné 24 hodin. Provoz samotného vyřizování žádostí bude ale v těch pracovních hodinách,“ potvrdil Kasal.

Až do soboty 30. dubna do 18 hodin bude centrum pomoci fungovat v KV Areně. Právě tam se za poslední dva měsíce zaregistrovalo víc než 12 a půl tisíce uprchlíků.

autoři: Ivana Sedláčková , nkr
Spustit audio