Nové a moderní. Takové je teď Návštěvnické centrum Becherovky v Karlových Varech

3. červenec 2019 08:30

Společnost Jan Becher Pernod Ricard zmodernizovala celé prostory Muzea Becherovky a rozšířila stávající expozice. Změny jsou tak velké, že došlo i ke změně názvu na „Návštěvnické centrum Becherovka“. Zájemcům nabídne fakta z historie likérky a novou interaktivní část pro rodiny s dětmi. 

Nové centrum se liší vzhledem i novým konceptem. „Po loňském redesignu etikety byla rekonstrukce muzea dalším logickým krokem, jak se více přiblížit i mladším generacím,“ komentuje změny Jakub Loos, manager značky Becherovka.

Nová expozice se skládá ze tří částí, které dohromady vypráví jeden ucelený příběh. Tradiční historická část začíná zhlédnutím filmu v kinosále a následuje část interaktivní, kde návštěvníci zapojí všechny své smyslové vjemy a seznámí se s výrobním procesem Becherovky, který si také mohou vyzkoušet. Díky virtuální realitě nahlédnou přímo na stáčecí linku v továrně.

Rekonstrukcí prošel i bar a lounge v budově původní fabriky

Bar má kapacitu 55 lidí a lze si ho nově pronajmout i k soukromým akcím. Pronájem je možné kombinovat s prohlídkou a ochutnávkou. Přibyla stěna ze sudů, v nichž zrály první litry Becherovky nebo unikátní sedací souprava, která patřila přímo rodině Becherů. Pro turisty je připravena zrekonstruovaná firemní prodejna.

Prohlídka je dostupná ve čtyřech jazycích a lze ji nově absolvovat samostatně nebo s průvodcem. Návštěvnické centrum Becherovka se nachází v historické budově „Steinberky“ v centru Karlových Varů a je otevřené vždy od úterý do neděle v čase od 9 do 12 hodin a od 12:30 do 17 hodin.

autoři: Zdeněk Trnka , nkr | zdroje: PR Jan Becher Pernod Ricard , Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio