Nová služba v kraji usnadňuje administrativu spojenou se stavebním povolením

10. říjen 2018 14:00

V Karlovarském kraji se nově nabízí občanům služba UtilityReport, pomocí které je možné podat žádost o vyjádření k existenci sítí všem správcům inženýrských sítí. Služba je pro obyvatele regionu bezplatná.

Přístup k aplikaci naleznou žadatelé z měst a obcí Karlovarského kraje na webových stránkách.

Uživatel vyplní on-line formulář potřebný pro vytvoření žádosti o vyjádření k existenci sítí. Hromadná žádost je vygenerovaná všem relevantním správcům inženýrských sítí. Pro správce, kteří prozatím neumožňují příjem žádostí elektronickou formou, jsou vygenerovány soubory PDF pro možnost vytištění a odeslání poštou.

Aktuální seznam relevantních správců je dostupný přímo na webové stránce pro vstup do aplikace. K podání žádosti postačí připojení k internetu a běžný webový prohlížeč.

„Tato služba představuje rychlý, jednoduchý a unikátní způsob, jak hromadně podat žádost o vyjádření k existenci inženýrských sítí tak, aby nedošlo k opomenutí žádného ze správců. Vše potřebné tak lze vyřídit z pohodlí domova a on-line, bez nutnosti návštěvy úřadů,“ říká ke službě Jan Floriánek, výkonný ředitel společnosti HRDLIČKA a provozovatel služby UtilityReport.

Občanům Karlovarského kraje se tak zjednoduší například potřebné úkony při plánování stavby rodinného domku. Obce mohou službu využít při přípravě například stavby školky či kulturního domu.

„Přístup na internet má dnes téměř každý a práce s aplikací je velmi jednoduchá, lidé dokonce na stránkách Utility Report najdou i videonávod. Věřím, že jim služba ušetří spoustu času, a navíc skutečně osloví všechny správce inženýrských sítí. Službu bude využívat i krajský úřad, zejména při přípravě investičních akcí, jako jsou opravy silnic či stavby domovů pro seniory,“ říká krajský radní Josef Janů.

Více informací o službě se dozvíte zde.

autor: Směna ČRo Plzeň | zdroj: Karlovarský kraj
Spustit audio