Nová skluzavka přivítá děti v bazénu na Lochotíně

17. květen 2022 10:36, aktualizováno

Nová velká skluzavka, ve které mohou jet dvě děti zároveň, přivítá návštěvníky ve venkovním bazénu v Plzni na Lochotíně. A přípravy na léto vrcholí i v bazénu na Slovanech.

Letní koupací sezona se blíží a přípravy na zahájení provozu venkovních bazénů v Plzni na Slovanech a na Lochotín jsou v plném proudu. V areálu na Lochotíně se navíc chystá řada novinek. „V současné době návštěvníci bazénu na Lochotíně používají venkovní šatny, které jsou upravené tak, aby přes ně mohli normálně navštěvovat bazén. Probíhá tam modernizace šaten, sprch i toalet. Včera jsme nové šatny přebírali a je to krásné,“ radoval se ředitel Plaveckého areálu města Plzně Tomáš Kotora.

Nové šatny se otevřou návštěvníkům 1. června a ve stejný den spustí provoz i venkovní bazén. „Ve spolupráci s městským obvodem Plzeň 1 jsme připravili novou venkovní skluzavku, kde mohou jet dvě děti do 15 let současně,“ prozradil Kotora.

Na Slovanech trénují ukrajinské akvabely

Ve venkovním bazénu v Plzni na Slovanech se nejdřív musí vypustit voda. „Je celou zimu napuštěný, aby se udržel tlak vody na stěny,“ vysvětlil ředitel. Bazén se pak umyje, opraví se opadané dlaždice, napustí se a kvalitu vody následně zkontroluje hygiena.

Na konec května se v bazénu na Slovanech chystá vystoupení ukrajinské juniorské reprezentace v synchronizovaném plavání určené pro školy. „Už dva a půl měsíce u nás trénuje ukrajinská reprezentace, je to třináct děvčat z Charkova, dvě z Oděsy a jedna z Kyjeva, jsou tady s nimi i trenérky a pět maminek,“ uvedl Kotora. „31. května v 10 hodin uspořádáme jejich vystoupení pro školy, protože děvčata patří ke světovým špičkám v tomto sportu,“ dodal.

autoři: Veronika Krátká , Michaela Svobodová | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio