Noc literatury: Číst se bude i na několika místech v Karlovarském kraji

21. září 2022 09:15

Noc literatury propojuje aktuální tituly evropských autorů se zajímavými, často i veřejnosti nepřístupnými místy. Uskuteční se také tradičně na několika místech v Karlovarském kraji.

Současná literatura, netradiční místa a známé tváře. Noc literatury na atraktivních nebo běžně nedostupných místech ve středu večer představí ukázky z nové tvorby evropských spisovatelů v podání známých hereckých osobností.

Cílem je zvýšit zájem veřejnosti o současnou evropskou literaturu a její myšlenkové a tvůrčí proudy. Noc literatury se uskuteční taky na čtyřech místech v Karlovarském kraji, a to v Chebu, Rotavě, Horním Slavkově a ve Žluticích. Veřejné čtení začíná v 18 hodin.

V Chebu se bude číst hned na pěti místech – v kavárně El Caffé, v planetáriu Gymnázia Cheb, v divadle, na faře u kostela sv. Mikuláše a v tzv. malé knihovně. V Rotavě se akce uskuteční v budově městského úřadu.

Vůbec první ročník zažije také Horní Slavkov, kde se bude číst v obřadní síni. Návštěvníky čeká také bohatý doprovodný program. Ve Žluticích se bude Noc literatury konat v tamním muzeu.

Kompletní program akce najdete na webu nocliteratury.cz.

autoři: Monika Červená , nkr
Spustit audio