Neukázněné řidiče bude v Aši nově kontrolovat radar. Obsluhovat ho budou strážníci městské policie

Aš na Chebsku si zapůjčí mobilní radar. Strážníci zařízení budou používat nejen ve městě, ale i v osadách Kopaniny a Doubrava, kde řidiči nedodržují předepsanou rychlost. Zápůjčku už schválila rada města.

V minulosti lidé sepsali petici, aby město proti neukázněným motoristům nějak zakročilo. Překročení rychlosti nakonec potvrdilo i kontrolní měření Policie České republiky. „Policie měření prováděla dva dny. První den zjistila 10 přestupků a při opětovném měření policisté nezjistili žádné,“ řekl vedoucí odboru dopravy ašské radnice Václav Kůrka.

Úsek, který vede na hraniční přechod s Německem právě přes Kopaniny a Doubravu, je navíc úzký a nebezpečný. Na silnici chybí také chodník a lidé mají strach, protože někteří motoristé jezdí těmito místy opravdu velice rychle, a to i přesto, že v těch velmi nebezpečných místech platí snížení rychlosti.

Nový radar bude mít ve správě městská policie, kdy ho začne využívat, zatím město nesdělilo. Aš pouze prozradila, že radar bude mít k dispozici vždy. Za den můžou strážníci, kteří ho budou obsluhovat, vystřídat třeba i pět různých míst. Podle vedení města je důležité zvýšit bezpečnost hlavně v nepřehledných úsecích a na nově opravených silnicích, které často řidiče svádějí k rychlé jízdě.

Radnice po čase projekt vyhodnotí. Buď v něm bude pokračovat, nebo ho ukončí, případně třeba zakoupí radar svůj.

autoři: Andrea Strohmaierová , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio