Nemocnice v Mariánských Lázních dokončila rekonstrukci chirurgické ambulance

2. červen 2023 09:15

Nemocnice v Mariánských Lázních otevřela opravené prostory chirurgické ambulance. Modernizaci pracoviště za 6 milionů korun zajistilo vedení zdravotnického zařízení ve spolupráci s představiteli lázeňského města.

Městská nemocnice v Mariánských Lázních dokončila rekonstrukci ordinací chirurgické ambulance. Její provoz se nemění, a lékaři pracují ve stejném režimu jako dosud. Výrazně se ale proměnily nejen ordinace, ale taky čekárny. 

„Byla to jedna z větších rekonstrukcí v naší nemocnici. Tohle oddělení je nejvytíženějších, ročně tu projde přes 17 tisíc pacientů. Ambulance prošla kompletní rekonstrukcí, dali jsme do provozu dvě ambulance, sádrovnu, čekárnu a sociální zařízení. Od 80. let se tady nic nedělalo, když jsme odkryly podlahové krytiny, zjistili jsme, že povrchová rekonstrukce stačit nebude,“ uvedla ředitelka mariánskolázeňské nemocnice Veronika Kropfreiterová.

Nemocnice Mariánské Lázně

„Je to komplet nová ambulance. Stálo to 6 milionů korun, protože je to naše špičkové zdravotnické zařízení, které poskytuje službu 65 tisícům spádových obyvatel,“ doplnil jednatel nemocnice Václav Smělík.

Otevření modernizované chirurgické ambulance ale není poslední velkou investicí, kterou vedení zdravotnického zařízení musí zajistit. Pokračovat chce rekonstrukcí dalších pater nemocnice. „Do dubna 2024 bychom měli opravit celé první nadzemní podlaží a na to navážeme rekonstrukcí druhého a třetího podlaží,“ říká Smělík.

autoři: Zdeněk Trnka , nkr
Spustit audio