Nemocnice v Karlovarském kraji vyhlásily zákaz návštěv kvůli chřipce

Všchny nemocnice v Karlovarském kraji vyhlásily zákaz návštěv kvůli přibývání chřipkových onemocnění. O epidemii se zatím nejedná, počet nemocných ale stále roste.

Aktualizace 12.2.2019

Zákaz návštěv kvůli nárůstu počtu chřipkových onemocnění vyhlásila dnes (12.2.) nemocnice v Sokolově. Zákaz tak platí už ve všech nemocnicích v kraji.

Relativní nemocnost v kraji byla v šestém kalendářním týdnu 1 222 nemocných na 100 tisíc obyvatel. Hranice epidemie zatím nemocnost nedosahuje a je i pod celostátním průměrem, oproti předchozímu týdnu je to ale nárůst téměř o 14 procent.

Za poslední týden navíc přibylo i případů chřipky. Hygienici jich za týden zaznamenali 15, v aktuální sezoně 23. Sedm pacientů mělo klinicky závažný průběh chřipky, čtyři lidé v souvislosti s chřipkou zemřeli.

Minulý týden ve čtvrtek (7.2.) vyhlásily zákaz na všech odděleních nemocnice v Karlových Varech, Chebu a Ostrově. Podle údajů krajských hygieniků v prvním únorovém týdnu vzrostl počet nemocných akutními respiračními onemocněními o více než 30 procent.

autor: nkr | zdroj: ČTK
Spustit audio