Nemocnice v Karlovarském kraji se připravují na nárůst pacientů s covidem

23. červenec 2021 08:55

Nemocnice v Karlovarském kraji se postupně připravují na opětovný nárůst počtu pacientů s covid-19. Na odděleních jsou izolační pokoje a budují také oddělené boxy. Třeba infekční oddělení nemocnice v Karlových Varech už je na nakažené připravené.

Izolační, pokoje nebo boxy – nemocnice v Karlovarském kraji se připravují na možný nárůst covidových pacientů. Oproti předchozím měsícům už ale zdravotníci vědí, co je v případě velkého počtu nakažených čeká.

„Jsme připraveni podobně, jako to bylo v loňském roce. Máme deset izolačních pokojů po dvou lůžkách, vyčleněná jsou lůžka také na jednotce intenzivní péče,“ uvedla Jaroslava Poustková, primářka infekčního oddělení karlovarské nemocnice.

S další vlnou koronaviru většina zdravotníků počítá. „Na nárůst nakažených jsme připravení. Kolegyně a kolegové s tím počítají. Dokud to jde, vybíráme si dovolené, aby potom všichni mohli být v práci,“ řekla staniční sestra infekčního oddělení Zdeňka Kuglerová.

Na možný nárůst se připravují také další nemocnice v Karlovarském kraji. Pokud bude potřeba, začnou zařízení postupně uvolňovat neakutní oddělení, ze kterých by se opět staly covidové jednotky.

Spustit audio