Nejlepší živnostnicí na Karlovarsku je krejčová. Mezi firmami zvítězil výrobce hudebních nástrojů

21. září 2018 09:45

Příběhem kvality českého textilnictví zaujala Kristina Tomandlová, která se věnuje profesním oděvům pro hotely a wellness, a stala se tak nejlepší živnostnicí v kraji. Mezi firmami v regionu zaujala odbornou porotu společnost AKORD KVINT, přední výrobce smyčcových hudebních nástrojů.

„V současné době, vzhledem ke kladným a doporučujícím ohlasům, hledáme cesty ke zvýšení kapacity výroby a k udržení stávající dobré kvality,“ uvedla Kristina Tomandlová.

„Mám obdiv nad vytrváním paní Tomandlové v oboru, který je drcen asijskou produkcí. Oceňuji orientaci na obor, ve kterém Karlovarském kraji vynikal. Je flexibilní a dlouhodobě spolupracuje s lázeňskými hotely a školami,“ okomentovala porotkyně Kateřina Langmaierová.

Druhou příčku v Karlovarském kraji obsadil Daniel Jaša, který servisuje a prodává saxofony. Bronz bere Milena Nováková věnující se projekčním pracím v zahradní architektuře.

Mezi firmami porotu doslova okouzlila společnost AKORD KVINT. Firma se zabývá výrobou a prodejem kvalitních školních, studentských, koncertních a mistrovských smyčcových hudebních nástrojů, výrobou polotovarů a prodejem veškerého příslušenství k smyčcovým hudebním nástrojům. Výroba probíhá tradičními houslařskými metodami na bázi manufaktury, kdy dělba práce umožňuje větší produktivitu. Tým tvoří uznávaní mistři houslaři i talentovaní mladí houslaři a houslařky.

„Hlavní motivací založení vlastního podniku byla ctižádost. Ctižádost moci bez překážek vést firmu ve svém oboru podle svých nejlepších schopností, a pokud možno vynikat v celosvětové konkurenci,“ říká jednatel Jan Holiš. Společnost dodává do více jak třiceti zemí světa, včetně nejnáročnějších trhů, jako je Japonsko, Německo, Spojené státy, Kanada nebo Singapur.

„Vybrali jsme firmu AKORD KVINT, a to z důvodu její tradiční výroby v tradiční lokalitě. Dokázala obnovit houslařskou tradici v malé obci a dostat se do celého světa. Je zároveň velmi ekonomicky stabilní,“ zhodnotil člen poroty Jan Kučera.

Druhé místo získala společnost Lux Lighting vyrábějící svítidla. Třetí místo obsadila Důlní strojírenská společnost, která se věnuje servisním službám a vývoji v oblasti důlního a energetického průmyslu.

Vítězové krajského kola se stávají zároveň celorepublikovými finalisty. Slavnostní vyhlášení celostátních výsledků soutěží Firma roku 2018, Živnostník roku 2018 i Odpovědná firma roku 2018 se uskuteční 12. prosince na pražském Žofíně.

Firma roku 2018 Karlovarského kraje:

  1. AKORD KVINT spol. s r.o. – výroba a prodej smyčcových hudebních nástrojů (Luby)
  2. Lux Lighting, s.r.o. – výroba svítidel (Chodov)
  3. Důlní strojírenská společnost s.r.o. – servis a vývoj v oblasti důlního a energetického průmyslu (Královské Poříčí)

Živnostník roku 2018 Karlovarského kraje:

  1. Kristina Tomandlová – výroba profesních oděvů pro hotely a wellness (Karlovy Vary)
  2. Daniel Jaša – servis a prodej saxofonů (Kraslice)
  3. Milena Nováková – projekční práce v zahradní architektuře (Karlovy Vary)

Odpovědná firma roku 2018 Karlovarského kraje:

SFK Lubrication Systems CZ, s.r.o. – výroba centrálních mazacích systémů (Chodov)

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio