Nedělní kulturní echo

Aktuální přehled kulturních a společenských tipů z Plzeňského a Karlovarského kraje.

Plzeňské multiplexy například dávají americký film White House Down. Skupina polovojenských zabijáků v něm obsadí bílý dům. Jedinou nadějí na záchranu rukojmích je policista, který byl zrovna na prohlídce prezidentského sídla.

Letní kino na plzeňském Lochotíně uvádí film Nedotknutelní od 21:15 hodin. Je to komedie s dramatickou zápletkou o tom, že ani od krku po prsty u nohou nepohyblivý člověk odkázaný na pomoc druhých, nemusí ztratit smysl života.

Do klatovského kina Šumava můžete v 17 hodin zajít na film univerzita pro příšerky a ve 20 hodin na akční snímek Red 2. Ten dává také kino Čas v Karlových Varech v 18 hodin.

Kino Svět v Chebu dává také např. film Woodyho Allena Jasmíniny slzy, a to od 18:30.

Komentované prohlídky i běžně nepřístupných venkovních prostor Švihovského hradu můžete navštívit v 10 a ve 12 hodin.

Chebský hrad nabízí víkendové obléhání hradu římskou legií a Letohrádek v Ostrově na Karlovarsku prázdninovou šperkařskou dílnu.

Gregoriánská pontifikátní mše je na programu v 10 hodin v kostele sv. Markéty v Kašperských horách na Klatovsku. V tamním kostele Panny Marie Sněžné pak v 15 hodin proběhne žehnání poutníkům.

Výstava v Západočeské galerii v Plzni ke 100. výročí úmrtí Mikoláše Alše si klade za úkol ukázat Alšovo působení v Plzni z mnoha úhlů pohledu. Zabývá se rolí Štechových novorenesančních novostaveb v historickém jádru Plzně a jejich vlivem na celkový ráz centra města, jak ho známe dnes. Můžete ji navštívit i dnes do 18 hodin.

Výstava v Galerii 13 v Plzni nabízí dílo Ludmily Padrtové v kontextu českého a evropského umění 50. a 60. let minulého století. K vidění je až do 11. srpna.

Spustit audio

Více z pořadu