Nedělní kulturní echo

14. červenec 2013

Aktuální přehled kulturních a společenských tipů z Plzeňského a Karlovarského kraje.

Plzeňské multiplexy dávají například novou českou komedii režisérky Alice Nellis Revival s Bolkem Polívkou, Miroslavem Krobotem a Karlem Heřmánkem v hlavních rolích. Stejný film promítá od 20 hodin i klatovské kino Šumava.

V lochotínském amfiteátru v Plzni bude v půl desáté večer k vidění animovaná dobrodružná komedie Království lesních strážců.

Měšťanská Beseda v Plzni uvádí pro ty nejmenší diváky dnes ve 14:30 dětské představení O Koblížkovi. Akce se koná na zahradě Měšťanské besedy, v případě nepřízně počasí se přesouvá do interiéru. Odpoledne pak od 17 hodin v Besedě zahraje k tanci a poslechu plzeňské Duo evergreen klasik.

Až do konce července můžete v muzeu jižního Plzeňska v Blovicích navštívit výstavu Josefa Matějky, významného regionálního malíře, od jehož úmrtí právě letos uplynulo 60 let.

V galerii G4 v Chebu probíhá výstava fotografií Terezy z Davle z cyklu „Česká fotografie.

Na hradu Seeberg na Chebsku je k vidění výstava "Výběr z tvorby" Michaely Vaňkové. Autorka, která již na hradě vystavovala v roce 2011 a pro pro velký úspěch se tam její výstava opět vrátila.

A pozvání platí také do plzeňské galerie Visio Art na Roudné. Výstava s názvem "Rituální předměty Afriky" je unikátní sbírkou soch, masek a dalších artefaktů vyrobených africkým kmenem Baga na přelomu 19. a 20. století. Díla uctívají lovce, matky s dětmi, zvířata i panovníky s jejich doprovody.

Spustit audio

Více z pořadu