Navýšení cen energií nutí sportoviště v Karlovarském kraji zvyšovat ceny za pronájem

25. únor 2022 10:15

Rostoucí ceny za energie ovlivnily kromě domácností a firem i sportovní zařízení. Většina sportovišť musela zvýšené náklady za energie promítnout do pronájmů. Přesně tak to udělala i Tělovýchovná jednota Sokol v Lázních Kynžvart.

Sportovní hala v Lázních Kynžvart patří mezi nejmodernější zařízení v Karlovarském kraji. Místní tělovýchovná jednota jí díky státním dotacím postavila v roce 2018. V posledních dvou letech byla ale kvůli koronavirové pandemii většinu času zavřená. Teď provoz haly ovlivnily i nárůsty cen za energie.

I proto se vedení jednoty rozhodlo navýšit ceny za pronájem. „Naše energie se pohybují v řádech 200 tisíc korun za rok. Po novém roce se nám zvedly na dvojnásobnou výši. Náš pronájem jsme zvedli z 600 korun na hodinu na 900 korun na hodinu,“ uvedla předsedkyně Daniela Radová.

Podle ní je o sportoviště i po zdražení stále velký zájem. Po celý týden halu využívají především házenkářky, které jsou součástí tělovýchovné jednoty. „Halu během všedních dnů zaplňují naši sportovci, kteří platí oddílové členské příspěvky. O víkendech se tu konají různé turnaje a jiné sportovní akce. Velkou část příjmů tvoří pronájmy z pravidelných soustředění,“ dodala Radová.

autoři: Ivana Sedláčková , nkr
Spustit audio