Navštivte o víkendu muzeum nebo vyrazte na komentovanou prohlídku do Mariánských Lázní!

12. červenec 2019 14:00

Užijte si víkend při komentované prohlídce v Mariánských Lázních, zajděte do muzea nebo galerie a nenechte si ujít koncerty Karlovarského symfonického orchestru! Máme pro vás pár tipů, kam se o víkendu v Karlovarském kraji podívat.

Františkovy Lázně žijí festivalem kresleného humoru, nabízí na 1500 vtipů

Své hlasy mohou dát třem nejlepším vtipům i příchozí, jednu z cen udělí i Český rozhlas Karlovy Vary

Čtvrtý ročník mezinárodního festivalu kreslených vtipů začal ve Františkových Lázních. Až do soboty budou v centru města vystaveny každý den stovky vtipů. Z nich mohou návštěvníci vybírat v soutěži o ceny ty nejpovedenější.

Čtvrtý ročník mezinárodního festivalu kresleného humoru vyvrcholí v sobotu 13. 7. na Národní třídě ve Františkových Lázních. Vedle soutěžní výstavy vtipů si můžete prohlédnout výstavu mistrů kresleného humoru. Připraveno je vystoupení mažoretek, bubenická show, promenádní koncert a humorné scénky v podání kreslířů. Výsledky soutěže vtipů vyhlásí v 18:00 hodin, večer od 20:30 uzavře koncert kapely Inflagranti s Václavem Noidem Bártou.

Československou fotografickou techniku do roku 1970 si můžete prohlédnout v chebské Galerii 4. Mezi fotoaparáty jsou i přístroje přerovské Optikotechny Přerov  Autoflex a Flexette, nechybí ani legandární Flexarety.

Putování okolo Mariánských Lázní slibuje tematická komentovaná prohlídka. Začíná v sobotu v 13:30 a trvá 3 hodiny. Trasa vede od Turistického informačního centra v domě Chopin například k Lesnímu prameni, vyhlídce Karola a k Balbínovu prameni.

Interaktivní galerie Becherova vila zve na výstavu Nejen Broučci architekta Zdeňka Podhůrského. K vidění je přes 200 barevných originálních kreseb a více než 200 loutek z dalších večerníčků, kalendářů, světových výstav či reklam.

Karlovarský symfonický orchestr pořádá kolonádní koncert v prostorách Mlýnské kolonády. Od 16:30 hodin je připraven Pěvecký recitál Lindy Kunclové a Vojtěcha Šembery. Na klavír hraje Jan Šimandl.

Dny lidové architektury Čech, Moravy a Slezska 2019 se konají také v Karlovarském kraji, a to od 11 do 18 hodin ve skanzenu v obci Doubrava. Na programu je i křest publikace Lidové stavby Karlovarského kraje a komentované procházky po Doubravě.

V neděli navštivte muzeum nebo zajděte na koncert

V opatské zahrádce Kláštera premonstrátů Teplá zahraje v neděli od 20:00 hodin Quartetto Telemann.  Zazní stará hudba v netradičním nástrojovém obsazení: flétna, hoboj, kytara a violoncello.

Návštěvníci karlovarského muzea si mohou prohlédnout na výstavě Český filmový plakát 1931 - 1948 na šest desítek filmových plakátů. Na výstavě je možné potkat se i s postavami herců v životní velikosti a nahlédnout do dobové kavárny.

Pouť svaté Markéty s řadou atrakcí a mobilním planetáriem se chystá od 13:00 hodin na náměstí v Lázních Kynžvartu. V programu se představí ochotníci z Kynšperka a kapely Plektrum, Wild Roors a Baba Hed.

Karlovarský symfonický orchestr pořádá kolonádní koncert v prostorách Mlýnské kolonády. Od 16:30 hodin zahraje jazzová kapela Jazz Cake.

Obrazy malíře Jindřicha Josefa Turka vystavuje Městské muzeum v Mariánských Lázních. Jindřich Turek je známý svým osobitým pojetím chebské kroniky. Expozice shrnuje jeho malby, od architektury přes krajinné motivy po portréty, a proto nese prostý a výstižný název „Všecko“.

autoři: Josef Šorfa , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio