Náborový příspěvek 200 tisíc korun můžou od Karlovarského kraje získat noví učitelé

15. červenec 2020 11:00

Karlovarský kraj nabídne novým učitelům základních a středních škol náborový příspěvek. Podle průzkumu kraje je aktuálně potřeba obsadit 36 míst v krajských školách a také v dalších institucích, které zřizují jednotlivé obce v regionu.​

„Je to další opatření, kterým chceme přispět ke zlepšení situace ve školách, kde chybějí kvalifikovaní učitelé. Podle našeho průzkumu je třeba v krajských školách obsadit do začátku nového školního roku 36 míst učitelů,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kubis a dodal, že kraj v současnosti připravuje rovněž dotační program pro základní a střední školy zřizované obcemi, kde bude navíc podmínkou poskytnutí náborového příspěvku finanční spoluúčast příslušné obce.

Pokud učitelé splní požadavky kraje, můžou získat jednorázový příspěvek až 200 tisíc korun. Podmínek pro získání učitelského náborového příspěvku je několik. Kromě odborné kvalifikace se učitel musí zavázat ke spolupráci na 5 let a v novém pracovišti musí působit nejméně na 0,75 běžného pracovního úvazku. Na náborové příspěvky pro učitele kraj zatím vyčlenil 4 miliony korun.  

Pravidla po poskytování náborových příspěvků jsou zveřejněna na webových stránkách kraje.

autoři: Ivana Sedláčková , nkr | zdroje: Český rozhlas Karlovy Vary , Krajský úřad Karlovarského kraje
Spustit audio