Na zimním stadionu v Sokolově vzniká nové sportovní zázemí

15. červenec 2019 12:00

Hokejisty na zimním stadionu v Sokolově nahradili stavební dělníci. A to konkrétně v šatnách, které se mění v moderní sportovní zázemí. Kromě samotných šaten je součástí rekonstrukce i vybudování nového sociálního zařízení nebo zázemí pro broušení bruslí.

Práce v prvním nadzemním podlaží už se blíží ke konci, zbytek je zhruba v polovině, potvrdil technik Josef Pudivítr: „Úpravy sociálního zařízení v prvním patře jsou téměř dokončené, dodělat se musí podlahy a obklady ve sprchách. Dá se říct, že příští týden už to bude k nepoznání.“

Při dosavadní rekonstrukci došlo ke kompletní změně vnitřní dispozice a navýšení počtu hygienického vybavení. Součástí modernizace byla také kompletní výměna rozvodu energie a opravy konstrukcí. Významným přínosem pro stadion postavený v roce 1961, bude nová vzduchotechnika, která současným prostorům velmi chyběla.

Zrekonstruované prostory doplní zcela nový mobiliář za dva miliony korun. Část vybavení, konkrétně šatní skříňky, vyrábí městská společnost Sokolovská chráněná, která zaměstnává hendikepované lidi. Obnova interiéru vyjde město na necelých 14 milionů korun. Dokončit ji chce během srpna tak, aby zázemí bylo k dispozici ještě před zahájením hokejové sezony.

autoři: Ivana Sedláčková , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio