Na základní škole v Nejdku začne kvůli modernizaci učeben školní rok později

19. srpen 2019 08:45

Žáci druhého stupně základní školy na náměstí Karla IV. v Nejdku budou mít nové třídy cizích jazyků, fyziky s chemií a dílny. Do lavic navíc zasednou o týden později než ostatní školáci. 

Probíhající rekonstrukce ZŠ Nejdek

Důvodem posunutí zahájení nového školního roku jsou skryté závady na budově. Při rekonstrukci jazykové učebny došlo ke spadnutí spodního rákosového stropu. Právě staré rákosové stropy jsou podle ředitelky školy Klaudie Mašterová hlavním problémem budovy.

Po dokončení stavebních prací budou mít žáci k dispozici moderní zázemí v třídách cizích jazyků, fyziky s chemií a v dílnách. Například jazyková učebna bude nově vybavena moderními technologiemi. „V jazykové učebně bude centrální pracoviště vybavené notebooky, interaktivní tabulí a každé dítě bude mít sluchátka,“ prozradila ředitelka Mašterová.

Projekt modernizace vyjde na zhruba 8,5 milionu korun. V ceně jsou započítané stavební úpravy, vybavení a sociální zařízení. Škola také musela splnit podmínku, že nechá vybudovat bezbariérový přístup.

I přesto, že dojde ke zdržení stavebních prací, učitelé nastoupí do práce v běžném termínu. Podle slov ředitelky školy budou mít dost práce s přípravou prostor, které jsou jim svěřené. Vyzdobit je a připravit pro zahájení školního roku jim tentokrát zabere víc času než obvykle.

autoři: Jitka Čmoková , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio